Poğaçalarınızın pamuk gibi yumuşak olmasını istiyorsanız, bu tarif tam size göre! Sadece üç malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu poğaça tarifinin püf noktalarını sizinle paylaşıyoruz. Mayalanma süresine gerek kalmadan, fırından çıkarmadan önce kokusuyla iştahınızı açacak bu poğaçalar, kahvaltılarda ve çay saatlerinde çok beğenilecek.

321 Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

3 paket kabartma tozu
2  su bardağı yoğurt
1  su bardağı sıvı yağ
4, 5 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz

İç Malzemesi İçin:

2 adet Soğan
5 adet Patates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası

Üzeri İçin:

1 su bardağı galeta unu

321 Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Hamur için olan tüm malzemeleri derin bir kaba alıp iyice yoğuralım ve 30 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
İç malzemeleri bir araya getirip karıştıralım ve az yağda iyice kavuralım, soğumaya bırakalım.
Hamurdan parçalar kopartıp iç malzememizden ekleyelim ve yuvarlayalım.
Her yerini galeta unu ile kaplayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15/20 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.

321 Poğaça Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Yoğurma aşamasında unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak hamur kıvamını çok daha kolay yakalayabilirsiniz.
Tarifte damak zevkinize göre peynirli maydanozlu veya zeytin ezmeli harç kullanabilirsiniz.