3-2-1 Poğaça tarifiyle kahvaltılarınızı, çay saatlerinizi taçlandırın! Adım adım tarifimiz ve ipuçlarımız sizlerle.

Evde kolayca yapabileceğiniz, herkesin bayılacağı 3-2-1 Poğaça tarifi ve püf noktaları haberimizde! Bu muhteşem poğaçaları denemek için sabırsızlanacaksınız.

Komşularınızın kıskançlığını üzerinize çekecek, herkesin beğenisini kazanacak bir tarif sunmaya hazır mısınız? İşte size enfes bir lezzet: 3-2-1 Poğaça tarifi...
 

3-2-1 Poğaça Tarifi Malzemeler:

Hamuru için:

Masterchef Tarhana Çorbası nasıl yapılır? İşte en lezzetli tarif Masterchef Tarhana Çorbası nasıl yapılır? İşte en lezzetli tarif

2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un

İçi için:

1 kase istediğiniz bir peynir çeşidi
1/2 demet maydanoz

Üzeri için:

1 çay bardağı galeta unu

Yapılış:

Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu bir karıştırma kabında iyice karıştırın.

Unun önce 4 bardak kadarını eleyerek yavaş yavaş hamura ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar unu kontrollü bir şekilde eklemeye devam edin.

Hamuru kapatarak yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar koparın ve avucunuzun içinde yassılaştırın. Ortasına hafifçe bastırarak açın.

İç harcı için, peynir ve ince doğranmış maydanozu bir kasede karıştırın. Açtığınız hamurların içine 1-2 yemek kaşığı kadar iç harç ekleyin.

Hamurları sağdan soldan toparlayarak kapatın ve yuvarlayarak şekil verin.

Hazırladığınız poğaçaları galeta ununa bulayın ve fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin, üzerleri güzelce kızardıktan sonra fırından alın.

3-2-1 Poğaça tarifi hazır! Sıcak veya ılık olarak servis edebilir, çayın veya kahvenin yanında afiyetle tüketebilirsiniz.

Püf Noktası:

Unu dikkatli bir şekilde ekleyerek, hamurun kıvamına göre ayarlayın.
Hamurun üzerini kapatarak dinlendirme süresine özen gösterin, bu şekilde poğaçaların daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.
Poğaçaları galeta ununa bulamak, üzerlerinin daha çıtır olmasını sağlayacaktır.