En kolay tavuk sote tarifi ile sebzelerin ve beyaz etin muhteşem buluşması! Hem yetişkinlerin hem de çocukların bayılacağı bu tarif, hızlı bir akşam yemeği alternatifi sunar.

Tavuk Sote Malzemeleri

2 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1/2 adet yeşil biber
1 adet kabukları soyulmuş ve doğranmış domates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber

Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk sote yapımı için tavamızı alalım. İçerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim ve ocağın altını açalım.

Mehmet Akdağ kimdir? MasterChef konuğu şef Mehmet Akdağ'dan Balık Kelle Buğuluma tarifi Mehmet Akdağ kimdir? MasterChef konuğu şef Mehmet Akdağ'dan Balık Kelle Buğuluma tarifi

İçerisine kuşbaşı doğranmış olan 300 gram tavuk göğsünü ekleyelim ve yüksek ateşte sotelemeye başlayalım.
1 adet kuru soğanı yemeklik olacak şekilde ince ince doğrayalım.
Tavuklar sotelenmeye başladığında doğranan soğanları tavaya ekleyelim.
Tavuk ve soğanları sotelemeye devam edelim.
Yeşil biber ve kırmızı biberleri doğrayalım. Kırmızı kapya biberi yarım ay şeklinde de doğrayabilirsiniz.
Biberleri tavaya ilave edelim.
Sotelemeye devam edelim.
1 adet domatesin kabuklarını soyarak küp olacak şekilde doğrayalım.
Tavadaki diğer malzemelerin üzerine ekleyelim ve ocağın altını kısalım pişirmeye devam edelim.
Soteleme işlemine devam ederken domatesler suyunu çektikten sonra içerisine 1 çay kaşığı tuz ekleyelim.
Ardından 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı pul biber ekleyelim.
İyice karıştıralım ve pişirmeye devam edelim.
Tavukların rengi dönmeye başlayıp domates ve biberler iyice piştiğinde ocağın altını kapatalım.
Tavuk soteniz servis edilmeye hazır.
Dilerseniz tek başına dilerseniz yanında eşlikçiler ile sunum tabağında servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!