Sodalı rulo börek tarifi ile çay saatlerinize yeni bir lezzet katın. Kolay ve çıtır çıtır bir börek deneyimi için adım adım rehber.

Zahmetsiz hazırlık, unutulmaz lezzet: Sodalı rulo börek tarifini keşfedin. Adım adım rehberle mükemmel sonuç garantili.

5 çayınıza eşlik edecek en iyi börek tarifi: Sodalı rulo börek. Adım adım hazırlık ve püf noktalarıyla lezzetli bir deneyim.

Misafirlerinizi şaşırtacak ve lezzetiyle kalplerini fethedecek sodalı rulo börek tarifini keşfedin. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, çay saatlerinize lezzet katacak.

Komşularınız sözleşmiş beş çayına geliyorlarsa kaygılanmanıza gerek yok şip şak yapacağınız ve komşularınızın sıcak çay yanında asla hayır diyemeyeceği rulo börek tam sizin ihtiyacınıza göre. Sodalı çıtır çıtır bir börek nasıl yapılır? Yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Zahmeti az seveni çok sodalı rulo börek tarifi.

Sodalı Rulo Börek İçin Malzemeler

4 adet yufka

½ su bardağı sıvı yağ

125 gram tereyağı

1 adet maden suyu

İçi için:

400 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

Yeter miktarda susam

Sodalı Rulo Börek Tarifinin Yapılışı

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

İşe yufkaları eşit şekilde parçalara ayırma ile başlıyoruz. Önce yufkamızı ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye, ardından her bir parçayı tekrar ikiye bölün ve her bir yufkadan 8 eşit parça elde edin.
Tereyağını eritin sıvı yağı karıştırın ve bir fırça ile yufka parçalarının üzerini yağlayın.
Rendelenmiş kaşar peynirini uzun kenarına koyup dar kısmına doğru rulo şeklinde sarın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Ruloların hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine bir şişe sodayı eşit bir şekilde gezdirin ve ardından zeytinyağı ve yumurta sarısı karışımını bir fırça yardımıyla üzerine sürün.
Üzerine susam serpin ve daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana deki yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun.