Pratik ve lezzetli bir meze arıyorsanız, ev yapımı acuka tam size göre. Sadece birkaç malzeme ve 5 dakikalık bir hazırlık süresiyle, kahvaltı ve meze sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.

Evde hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz acuka tarifiyle tanışın. Hem kahvaltıda hem de meze olarak servis edebileceğiniz bu lezzet, herkesin beğenisini toplayacak.

Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Evinizde kısa sürede hazırlayabileceğiniz, hem sağlıklı hem de lezzetli bir acuka tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte adım adım acuka yapımı!

Acuka Tarifi

Malzemeler
3 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı galeta unu (arzuya göre bayat ekmek içi)
6 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber

Acuka Tarifi

Bir kabın içerisine rondoda çekilmiş ya da ince kıyılmış cevizleri ekleyin. Üzerine domates ve biber salçasını ilave edin.
Ardından rendelenmiş sarımsağı ilave edin.
Zeytinyağını ekleyin.
Ardından galeta ununu ekleyin.
Üzerine baharatları ekleyip iyice karıştırın.
Kremamsı bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.
Kavanoza koyup üzerine biraz zeytinyağı ekleyerek buzdolabında muhafaza edebilir, dileğiniz zaman tüketebilirsiniz.