Eğer mutfağa girmeye pek vaktiniz yoksa, işten gelmiş yorgunsanız pratik, oldukça kolay 3 malzemeyle 5 dakikada hamur açmadan zahmetsiz bir şekilde nefis kokan damağınızı şenlendiren gözlemeler yapabilirsiniz. Beş çayına, günlere, öğle aralarına ve akşam öğünlerine oldukça yakışıyor.
Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi: Malzemeler
3 tane yufka
İç harcı için;
250g beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Yufkaların üzerine sürmek için;
sıvı yağ
Gözlemenin İç Harcı Nasıl Hazırlanır?
Öncelikle gözlememizin iç harcı için orta boy derin bir kap içerisine küçük küçük hale getirilmiş beyaz peynir ve ince doğranmış maydanozu ilave edelim ve karıştıralım.
Hazır Yufkadan Gözleme Yapımı Adımları
Yufkamızın birini alarak tezgaha serelim ve üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ yayalım.
Sonra orta kısmına denk gelecek şekilde iç harcımızdan bir tutam koyarak yayalım.
Yufkanın bize doğru bakan kısmını peynirli iç harç üzerine doğru katlayalım ve fırça yardımı ile sıvı yağ yayalım. Karşı tarafını da iç harcın üzerine doğru katlayıp yağı yayalım.
Dikdörtgen tarafın bir tarafını da ortaya gelecek şekilde katlayalım ve diğer kalan parçayı alta doğru çevirip katlayalım. Diğer yufkalarımıza da aynı şekilde bu işlemleri yapalım.
Hazırladığımız gözlemeleri kızartmak için büyük boy bir tavayı alalım, fırça yardımı ile sıvı yağ sürelim.
Sıvı yağ biraz ısınınca gözlemeyi tavaya alalım ve orta ateşte dikkatli bir şekilde kızarıncaya kadar önlü arkalı pişirelim.
2-3 dakika sonra kızaran kısmı ters çevirip diğer yüzünü de mutlaka yağlayarak pişirelim. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde pişirelim. Servis tabağına alalım.
Hazır Yufkadan Gözleme Tarifinin Püf Noktaları
Gözlemenizin iç harcını damak zevkinize göre ıspanaklı ya da patatesli de yapabilirsiniz. Eğer ıspanaklı yapacaksanız ıspanakları güzelce yıkayıp haşladıktan sonra salça ile beraber yağda pişirmelisiniz. Patatesli yapacaksanız patatesleri önce haşlayıp sonra püre haline getirerek kullanmalısınız.
Gözleme Pişirme ve Servis Önerileri
İsterseniz yufkalarınızı eritilmiş tereyağı ile de yağlayabilirsiniz.
Afiyet olsun!