Çocukluğunuzdan hatırlayacağınız lezzetli ve pratik bir tarif: Mozaik Pasta! Bisküvi ve kakao ile unutulmaz bir lezzet sunan mozaik pastanın pratik yapılışı ve lezzeti, çocuklar ve yetişkinler tarafından çok sevilecek. Misafirlerinize hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle gönlünüzde taht kuracak!

Çocukluğunuzdan hatırlayacağınız lezzetli ve pratik bir tarif: Mozaik Pasta! Bisküvi ve kakao ile unutulmaz bir lezzet sunan mozaik pastanın pratik yapılışı ve lezzeti, çocuklar ve yetişkinler tarafından çok sevilecek. Misafirlerinize hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle gönlünüzde taht kuracak!

Mozaik Pasta Malzemeleri
7 yemek kaşığı tereyağı (80 gram kadar)
1 su bardağı süt (200 ml)
4 yemek kaşığı pudra şekeri (yerine 3 yemek kaşığı toz şeker de kullanabilirsiniz.)
3 yemek kaşığı kakao
2 paket sade pötibör bisküvi

Üzeri için:

½ su bardağı Hindistan cevizi tozu

Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

MasterChef Fesenjan yapımı! Fesenjan'a lezzet katacak tüyo MasterChef Fesenjan yapımı! Fesenjan'a lezzet katacak tüyo

Mozaik pasta yapılışı için uygun bir tencere alalım.
7 yemek kaşığı tereyağını güzelce eritelim. Tereyağını yakmamaya özen gösterelim.
Karıştırma kabı alalım ve içerisine pudra şekeri veya 3 yemek kaşığı toz şekeri koyalım.
Pudra şekerinin üzerine eritilen tereyağını koyalım. Ardından 1 su bardağı yani 200 ml kadar sütü ekleyelim.
Tüm malzemeleri karıştırma kabında çırpalım.
2 paket pötibör bisküviyi güzelce karışımın içerisine kıralım. Çok büyük ve çok küçük parçalar haline getirmemeye özen gösterelim.
Bisküvileri de kırdıktan sonra spatula yardımı ile tüm malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Bisküvilerin kakaolu harca iyice bulanmasına önem gösterelim.
Servis edilecek kabın içerisini streç film ile kaplamamız gerekiyor. Eğer kaplama yapmaz isek pasta harcı yapışır ve kap içerisinden kolaylıkla çıkmaz. Burada baton borcam kalıbı ya da kek kalıbı kullanabilirsiniz. Eğer bunlar yoksa herhangi bir kalıp da kullanıma uygun olacaktır.
Tüm harcımızı kalıba dökelim.
Döktüğümüz harcın üzerini spatula yardımı ile düzleyelim.
Kalıbın kenarlarında kalan streç film ile pastanın açık kalan yerlerini de güzelce saralım.
Buzdolabınızda bulunan dondurucu bölmesinde yaklaşık 4 saat kadar donmasını bekleyelim.
Servis edeceğiniz zaman streç filmden çıkarıp dilimleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.
Dilerseniz servis esnasında üzerine Hindistan cevizi tozu serpebilirsiniz.
Mozaik pastanız hazır.
Afiyet olsun!