Abdullah Ağar’dan Gazze Açıklaması: “Türkiye Tarafsız Kalmalıydı”

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, konuk olduğu HaberTürk yayınında Gazze'ye dair yaptığı açıklamalara yönelik eleştirilere yanıt verdi. Ağar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Gazze’de Türkiye tarafsız kalmalıydı” sözlerinin çarpıtıldığını ve manipüle edildiğini belirtti.

Ağar, yaptığı açıklamada, Yahudi de olsa masum sivilleri hedef almanın yanlış olduğunu vurgularken, Gazze’deki masumların ve Filistin davasının arkasında durmanın çok farklı bir şey olduğuna dikkat çekti. Sözlerinin arkasında durduğunu belirten Ağar, eleştirilerin iftira ve hakaret boyutuna taşınmasını kınadı.

“Türkiye Arabulucu Olmalıydı” Ağar, Türkiye’nin Gazze’de arabulucu rol üstlenerek daha büyük katliamların önüne geçebileceğini savundu. “İki devletli çözüme yürümek, Gazze’deki masumlara yardım etmek, Batı Şeria’nın ve Kudüs’ün çaresizliğini engellemek ancak Türkiye’nin arabulucu rol üstlenmesiyle mümkün olabilirdi” dedi.

Adana'da Yıkımın Sorumlusu Hasan Alpargün’e 62 Kez Müebbet Hapis Cezası Adana'da Yıkımın Sorumlusu Hasan Alpargün’e 62 Kez Müebbet Hapis Cezası

İran ve Batı’ya Karşı Uyarı Ağar, İran’ın Ortadoğu’daki stratejik hamlelerine karşı Türkiye’nin dikkatli olması gerektiğini belirterek, “İran’ın kazdığı kuyuya düşmemek, Türkiye’nin inisiyatif alarak daha etkili olmasının önünü açardı” ifadelerini kullandı. Ayrıca, İsrail ve arkasında duran Batı üzerinde etkili olmanın da ancak bu şekilde mümkün olacağını savundu.

Ağar, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Hepsi geçti gitti, size de bana saldırmak kaldı.”

Abdullah Ağar Kimdir? Abdullah Ağar, güvenlik ve terör uzmanı olarak Türkiye’de tanınan bir isimdir. Güvenlik politikaları üzerine yaptığı analizlerle kamuoyunda sıklıkla yer alan Ağar, Gazze konusunda yaptığı bu açıklamayla gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.