Kışa hazırlıklı girmek, sağlıkla ve lezzetle beslenmek demektir. İşte bu kışın vazgeçilmezi olacak Jalapeno Biber Turşusu tarifi ve püf noktaları

JALAPENO BİBER TURŞUSU TARİFİ

Malzemeler:

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

1 kilogram jalapeno biberi

8 diş sarımsak

6 su bardağı su

2 su bardağı sirke

2 çorba kaşığı kaya tuzu

JALAPENO BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?

Jalapeno biberlerini güzelce yıkayıp kurulayın.

Biberlerin saplarını çıkarın ve ince ince doğrayın.

Su, sirke ve sarımsak karışımını hazırlayın.

Bu karışımı yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın.

Kavanoza biberleri dizin, soğumaya bıraktığınız sirkeli karışımı biberlerin üzerine dökün.

Kavanozun kapağını hava almayacak bir şekilde sıkıca kapatın.

15 gün sonra turşu hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun...