Yemek

Ağız sulandıran tarif: Havuçlu Cevizli Kek nasıl yapılır?

Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Havuç, ceviz ve tarçının muhteşem uyumuyla hazırlanan bu kek tarifi, tatlı severlerin favorisi olmaya aday!

Abone Ol

Ev yapımı keklerin sıcaklığını ve lezzetini kim sevmez ki? İşte size adımlarıyla kolayca hazırlayabileceğiniz, havuç ve cevizin eşsiz birleşimiyle dolu bir tarif!

Klasik kek tariflerinden sıkıldıysanız, bu tarif tam size göre. Havuçlu cevizli kekin aroması ve dokusu ile çay saatlerinizi şenlendirin!

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Yapımı Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç (küçük boyutta)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın (silme)

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Yapımı Tarifi

Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın!
Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın. :)
Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }