Yemek

Ağızda dağılan bir harika: Kolay ve nefis Kesme İrmik Tatlısı tarifi

Kesme irmik tatlısının lokum gibi kıvamını ve eşsiz lezzetini keşfetmeye hazır mısınız? Bu tarif ile tatlı yapmanın püf noktalarını öğrenerek, herkesi hayran bırakacaksınız. Hazırsanız başlayalım!

Abone Ol

Klasik tatlı tariflerine yeni bir soluk getiren kesme irmik tatlısı, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle dillere destan. İşte adım adım bu eşsiz tatlıyı hazırlama rehberi!

Şerbetli tatlıların en güzeli olan kesme irmik tatlısı, her lokmada ayrı bir lezzet vaad ediyor. Bu tarifle mutfakta ustalığınızı konuşturun ve unutulmaz tatlar yaratın!

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, damak çatlatan lezzetiyle kesme irmik tatlısı yapımı için ihtiyacınız olan tüm bilgiler burada. Haydi, lezzetli bir maceraya başlayalım!

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
Yumurta
2,5 su bardağı dolusu un
1 kabartma tozu
vanilya

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu

Bulamak için;

İrmik

Kesme İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımız için öncelikle şerbetinin hazırlanması ile başlıyoruz. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve üzerine suyu alarak şerbetimizi kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine limonumuzu ilave ediyor 10-15 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru yoğurma kabına sıvı yağ, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştırıyoruz. Üzerine irmik ve unu ekleyerek hamurumuzu elimizle yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde ettikten sonra tezgaha alıp 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
Hamurumuzun bir parçasını alıp elimizle yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz ve irmiğe buluyoruz. Diğer parçalarını da aynı şekilde yapıyoruz.
Rulo haline getirdiğimiz hamurumuzu iki parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz parçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine birbirine yapışmayacak biçimde yerleştirelim.
Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim.
Kızarıp pişen tatlımızı bir kaba alalım, üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini çeken tatlımızın üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun…

Kesme irmik tatlısını hazırlamak hiç bu kadar kolay ve keyifli olmamıştı! Bu tarifle, mutfakta geçireceğiniz zaman hem eğlenceli hem de lezzetli sonuçlarla taçlanacak. Şimdi bu harika tatlıyı deneyin ve her lokmada irmik tatlısının büyüsüne kapılın. Afiyet olsun ve mutfakta harika anlar geçirmenizi dileriz!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }