Çay saatlerinde ya da kahve molalarınızda size eşlik edecek harika bir lezzet arıyorsanız, un kurabiyesi tam size göre! Yumuşacık yapısı ve enfes tadıyla gönülleri fetheden bu kurabiyeyi, evde kolayca yapabilirsiniz. Bu tarifle, un kurabiyesinin sırrını çözeceksiniz.

Evinizi mis gibi kokular saracak, ağızda dağılan un kurabiyeleriyle sevdiklerinizi mutlu etmek çok kolay! Bu tarifle, klasik lezzetlerden biri olan un kurabiyesini en lezzetli haliyle evinizde yapabilirsiniz.

Her lokmasıyla adeta mutluluk veren un kurabiyeleri, hem yapımı kolay hem de herkesin damak zevkine hitap eden bir tat. Bu tarifle, pratik bir şekilde nefis un kurabiyeleri hazırlayabilir, tatlı anlarınıza lezzet katabilirsiniz. İşte adım adım tarif!

MALZEMELER

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

125 margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un

TARİF

Uygun bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri alınır karıştırılır.
Üzerine nişasta ve unu azar azar ilave edilerek bir yandan hamur kıvam alıncaya iyice yoğurulur. Bu aşamada unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz.
Yoğurulan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş veya çok hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika altı çok hafif pembeleşince üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler iyice ılıktan sonra servis edilir.
Bu tarif ile yaklaşık 30 adet un kurabiyesi elde edilir.

Nefis un kurabiyesi tarifini denedikten sonra, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu lezzetle tanışmış olacaksınız. Mis gibi kokusu ve ağızda dağılan dokusuyla, her seferinde aynı keyfi yaşatacak. Afiyetle yiyin!