Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli Pilavın lapa plmasını önleyen basit tüyo! Tencereye bir dilim eklemeniz yeterli

Pratik, ekonomik ve ağzınızda eriyecek limonlu kurabiyeler yapmaya hazır mısınız? İşte size adım adım limonlu kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirecek bir lezzet!

Canınız hafif ve ferah bir tatlı mı istiyor? Limonlu kurabiye, tüm bu özellikleriyle mutfakta sihir yaratmanızı sağlayacak. Gelin, bu lezzet yolculuğuna birlikte çıkalım.

Limonun tazeleyici etkisi ile damaklarınızı şenlendirecek yumuşacık bir kurabiye tarifi mi arıyorsunuz? İşte, adımları takip ederek kolayca yapabileceğiniz limonlu kurabiye tarifi!

Malzemeler:

2 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Rendelenmiş 1 adet limon kabuğu
Yarım adet limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

Üzeri için:

1 yemek kaşığı pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

Geniş bir kase içerisinde yumurta ve pudra şekerini iyice çırpın.
Sıvı yağı, limon suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyin, hamur yoğurmaya başlayın. Elde edeceğiniz hamur yumuşak kıvamlı olmalıdır.
Hamuru streç filmle kaplayın ve buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 15 dakika pişirin, kurabiyeler hafifçe altın rengi almalıdır.
Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.
Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekerini serperek servis edin.
Margarinsiz limonlu kurabiyeleriniz hazır! Şimdi afiyetle tadını çıkarabilirsiniz.

Bu leziz limonlu kurabiyelerle çay saatleriniz daha da keyifli hale gelecek. Hem pratik hem de ekonomik malzemelerle yapılan bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak. Deneyin ve bu ferah lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!