Anne elinin sıcaklığını hissedeceğiniz, ağızda dağılan yoğurtlu kurabiye tarifimizi denediniz mi?

Yumuşacık bir hamurla hazırlanan, ağızda kıyır kıyır dağılan yoğurtlu kurabiye tarifi burada. Denemeye ne dersiniz?

Yoğurtlu anne kurabiyesi, çay saatlerinin vazgeçilmezi. Hem ekonomik hem lezzetli bir seçenek. Çocuklarınız da bayılacak. Yoğurtlu anne kurabiyesi nasıl yapılır? Buyurun öğrenin.

YOĞURTLU KURABİYESİ

Malzemeler

1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
6 – 6,5 su bardağı un
İsteğe bağlı kuru üzüm

Üzerine:

Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem Tam kıvamında Mercimek Köftesi tarifi: Kolay ve kezzetli yöntem

Toz şeker

Yoğurtlu Anne Kurabiyesi Tarifi ve Yapılışı:

Un ve kuru üzüm hariç tüm malzemeleri harmanlayın. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak ele yapışan bir hamur elde ediln. Kuru üzüm koyacaksanız ekleyip yoğurun. Ardından avuç içinizi yağlayarak hamurdan iri parçalar koparın. Yuvarlak şekil verin ve üzerini toz şekere batırın. Yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun