Çorum'da İki otomobil çarpıştı: 1 yaralı Çorum'da İki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Ahlatcı Holding, Çorum’un ihracatına büyük katkı sağlayarak, şehri Türkiye'nin en önemli ticaret merkezlerinden biri haline getirmeye devam ediyor. 2024 yılının ilk 8 ayında toplam 2 milyar 500 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Çorum, özellikle Ağustos ayında 580 milyon dolarla yılın en yüksek ihracat rakamına ulaştı. Bu başarıda Ahlatcı Holding'in rolü belirleyici oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle sağlanan geçici dış ticaret verilerine göre, Çorum ihracatta Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan 8. il oldu. İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kocaeli, Mersin ve Gaziantep gibi büyük şehirlerin hemen ardından gelen Çorum, Ahlatcı Holding’in liderliğiyle ihracatta fark yaratıyor.
Özellikle altın, enerji ve kimya sektörlerinde önemli bir yere sahip olan Ahlatcı Holding, Çorum ekonomisinin lokomotifi konumunda bulunuyor. Holdingin ihracattaki güçlü performansı, sadece Çorum’un değil, Türkiye’nin genel ticaret hacmini de artırıyor.
Ahlatcı Holding’in ihracata olan katkısının yanı sıra, Çorum’un Ağustos ayında ithalatı 220 milyon dolar olarak açıklandı. Bu rakamlar, Çorum’un dış ticaret fazlası veren bir il olarak öne çıkmasını sağlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi