Paçanga böreği tarifi, içerisinde pastırma, kaşar peyniri, domates ve biber kullanılarak hazırlanmış bir lezzet rehberi. Adım adım yönergelerle evde çıtır bir paçanga böreği yapın

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 adet yufka (dörde bölünmüş)
100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
80 gram çemensiz pastırma (doğranmış)
1 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
2 adet yeşil biber (doğranmış)

Kızartmak için:

2 su bardağı ayçiçek yağı

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Böreğin iç harcını sulandırmaması için doğranmış domatesleri, suyunu süzdükten sonra kullanın.

Paçanga böreklerini arzuya göre yağlı fırın kağıdı üzerinde, önceden ısıtılmış 180 derece fırında da pişirebilir, çırpılmış yumurta ve galeta ununa buladıktan sonra derin yağda da kızartabilirsiniz.

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
Yufkaları üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölün ve  sekiz eşit, üçgen yufka parçası elde edin.
Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırmayı küçük parçalar halinde kesin. Kaşar peynirini rendeleyin.
Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın.
Bir kasede pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın.
Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açın.
Kasede karıştırdığınız malzemeleri 1-2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirin ve önce kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Yufkanın ucunu su ile ıslatıp kapatın.
Ayçiçek yağını kızdırın. Sardığınız börekleri kızgın yağda kızartın.
Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.