Fırında sebzeli misket köfte tarifi, favoriniz olacak bir yemek! Bu tarif, sebzelerin ve köftelerin fırında kendi suyuyla pişmesiyle ortaya çıkan muhteşem bir lezzet sunuyor.
Fırında sebzeli misket köfte tarifi, hem sağlıklı hem de leziz bir ana yemek seçeneği! Bu tarif, sebzelerin ve köftelerin fırında kızarmasıyla nefis bir koku ve tat yaratıyor. İşte malzemeleri ve yapılışı.
Fırında Sebzeli Misket Köfte Favoriniz Olacak Tarifi
Malzemeler
700 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet iri boy kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı dolusu galeta unu
2 diş ezilmiş sarımsak
2-3 tutam kıyılmış maydanoz
Karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, pul biber ve tuz
Sebzeleri için:
3 adet iri boy havuç
3 adet iri boy patates
2 adet iri boy patlıcan
2 adet orta boy kabak
2 adet iri boy kapya biberi
6 adet sivri biber
4 adet iri boy kuru soğan
6-8 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, kırmızı toz biber, pul biber kekik
Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi
Nasıl Yapılır?
Soğan ve sarımsağı robotta püre şeklinde kıyıp köftelik yazdığım tüm malzemeyi ekleyelim ve birlikte yoğuralım.
Son olarak üzerini kapayıp buzdolabında en az yarım saat dinlendirelim.
Patlıcanları alaca şekilde soyalım, tüm sebzeleri eşit büyüklükte olacak şekilde orta boyutta küplere keselim (köfte ile aynı uyumda olacak şekilde ayarlayalım).
Geniş ve derin bir tepsi içerisine tüm doğranmış sebzeleri biriktirelim.
Üzerlerine tuz ve zeytinyağını gezdirip elle güzelce karıştıralım.
Daha sonra malzemeyi pişirme kabımıza döküp önceden ısınmış fansız alt üst ayarda 200° de alttan ikinci rafta 25 dakika pişirelim.
Bizde bu sırada dolapta hazır bekleyen kıymaya ceviz büyüklüğünde iri misket top şekli verip elde yuvarlayalım.
Süre sonunda sebzeleri fırından çıkarıp üzerlerine gelişi güzel köfteleri yerleştirelim.
Sosu için bir tasta tüm malzemeyi çırpalım ve köftelerin sebzelerin üzerine kaşıkla gezdirerek dökelim.
1 adet fırın kağıdını muslukta ıslatıp suyunu sıkalım. Ve tepsinin üzerine kapak şeklinde kapayarak örtelim.
Yine ikinci rafa, 45 dakikalığına fırına verelim. Süre sonunda üzerinden kağıdını alıp çatalla sebzeleri kontrol edip eğer piştiyse, kağıdını üzerinden tamamen alıp, 10-15 dakikada üzeri açık şekilde kızartarak pişirelim ve servis edelim.