ANTEP USULU ALİ NAZİK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 adet közlenmiş bostan patlıcanı
300 gram kıyma
1 adet küp küp doğranmış soğan
2 adet ince doğranmış yeşil biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
3 dilim küp şeklinde doğranmış pide
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Üzeri için;

Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi Bu akşam MasterChef'te kim ödülün sahibi oldu? İşte Kadınbudu Köfte yarışının galibi

Maydanoz

ANTEP USULÜ ALİ NAZİK NASIL YAPILIR?

Patlıcanları ocakta veya fırında közleyin.
Kabuklarını güzelce soyarak incecik doğrayın.
Bir tavaya sıvı yağ ekleyin.
Sırasıyla soğan, kıyma ve yeşil biberi ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun.
Biber salçasını, tuzunu ve karabiberini ekleyip biraz daha kavurarak ocaktan alın.
Közlenmiş patlıcanı süzme yoğurt, sarımsak ve tuzla karıştırın.
Bir tavada tereyağını kızdırın, toz kırmızı biber ekleyerek küp küp doğranmış pideleri biberli yağda iyice kızarana kadar çevirin.
Tabağa önce pideleri, daha sonra yoğurtlu patlıcanı, en üste kıymalı harcı ekleyin.
Üzerini süzme yoğurt, kızdırılmış tereyağı ve ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Sıcak servis edin.