Yarmalı yoğurt çorbası, hem sağlıklı hem de çok lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu ev yapımı çorbanın adım adım tarifiyle, kış akşamlarınız daha keyifli geçecek.

Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yarmalı yoğurt çorbası, hem kolay hem de besleyici bir tarif. İşte bu nefis çorbanın sırları...

Besin değeri yüksek nohut ve yarma ile hazırlanan bu yoğurtlu çorba, kış sofralarınızın yıldızı olacak. Yarmalı yoğurt çorbası nasıl yapılır, gelin birlikte görelim.

Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı haşlanmış yarma
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber

Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi

Nohudu akşamdan ıslatın. Sabah haşlayın.
Yarmayı yıkayıp düdüklü veya tencerede yumuşayana kadar haşlayın.
Tencereye yoğurdu, 1 yumurta sarısı ,1 yemek kaşığı unu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip yel çırpıcısıyla güzel çırpalım.
Üzerine 2-3 su bardağı ılık su ekleyip iyice karıştırıp ocağa alalım.
Çorba kaynayana kadar devamlı karıştırmaya devam edelim.
Kaynayınca üzerine haşlanmış nohut haşlanmış yarmayı ekleyip tekrar kaynayıncaya kadar devamlı karıştırın.
Daha sonra kısık ateşte 10-15 dk kaynatın. (arada devamlı karıştırın).
Küçük tavada tereyağını eritin üzerine kuru nane ve pul biber ekleyip biraz kavurduktan sonra kaynayan çorbaya ekleyip, en son tuzunu ilave edip, karıştırıp, sıcak sıcak servis edin.

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Yarmalı yoğurt çorbası, kış aylarında hem bedeninizi hem de ruhunuzu ısıtacak harika bir seçim. Bu geleneksel tarif, aile sofralarınıza sıcaklık ve sağlık katacak. Nohut ve yarmanın mükemmel uyumu, yoğurt ve baharatların lezzetiyle birleşince, her kaşıkta ağzınızda enfes bir tat bırakacak. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu çorba, deneyen herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!