Yemek

Anne eli değmiş gibi: Sofraların yıldızı olacak Yumuşacık Poğaça tarifi

Yumuşacık poğaça arayanlara özel, ağızda dağılan lezzetli bir tarif! İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz yumuşacık poğaça tarifi ve malzemeleri!

Abone Ol

Ev yapımı yumuşacık poğaçalar, hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek. Bu özel tarif ile mutfakta harikalar yaratın. İşte gerekli malzemeler ve püf noktaları.

Yumuşacık ve lezzetli poğaçalar, çay saatlerinin vazgeçilmezi. Bu basit ve lezzetli tarifle, evde kendiniz yapabilirsiniz. İşte tarifin tüm detayları.

Evde lezzetli ve yumuşacık poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte adım adım yumuşacık poğaça tarifi ve yapılışı!

Yumuşacık Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı (sarıları üzeri için ayrılacak)
25 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (6 su bardağı kadar )

İçi için:

Kaşar peyniri rendesi

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yumuşacık Poğaça Tarifi

Öncelikle işe sütümüzü ocağa koyup ılıtmakla başlayalım. Süt ılıdığında içerisine mayayı ve şekeri koyup karıştırarak erimesini sağlayalım ve ağzını kapatıp 5-10 dk bekletelim.
Bu arada bizde yoğurma kabımıza diğer malzemeleri yani yağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuz koyup karıştıralım.
Bekleyen mayalı sütümüzü de ilave edelim. Yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur çok sert olmayacak. Yumuşak bir hamur olsun elimize yapışması geçtiğinde tamamdır.
Üzerini streç filmle kapatıp kenarlarını da sofra bezi ile sarıp 40-45 dk mayalanmasını bekleyelim. Eğer vaktimiz yok acele olması gerekiyor diyorsanız da fırını 50 derecede ısıtın sonra kapatın. Hamuru fırına koyun daha çabuk mayalanacaktır.
Mayalanan hamuru tekrar yoğurmadan yani söndürmeden mandalina büyüklüğünde parçalar alıp açalım, içine rendelediğimiz kaşar peynirini koyup şekil verelim tepsimize dizelim.
30 dk kadar da o şekilde beklesin tepsi de mayalansın.
Son olarak üzerine yumurta sarısını sürelim .
Çörek otu susam serpelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişmeye bırakalım.
Fırından çıktıktan sonra da temiz bir mutfak beziyle sıcakken üzerini örtelim.

Püf noktası:

Mayalanan hamuru ne kadar az oynarsak o kadar çok yumuşacık olacaktır ve sönmediği için puf puf kabarıp mayalanmaya devam edecektir

Yumuşacık poğaça tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek olarak sofralarınızı süslemeye devam ediyor. Bu tarif ile, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes poğaçalar, aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir seçenek olacak. Mutfakta lezzet dolu anlar geçirmeniz dileğiyle. Herkese afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }