Elmalı kurabiye, yarım ay şekli ve kıyır kıyır dokusuyla mutfaklarınızda yeniden yer bulacak. Az maliyetli, pratik ve bayatlamayan bu özel tarif ile lezzet yolculuğuna çıkın...
ELMALI KURABİYE TARİFİ;
MALZEMELER
125 gr tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay bardağı nişasta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 - 3 su bardağı kadar un
Üzeri için:
1 parça hamur
2-3 dolu yemek kaşığı un
Elmalı iç harcı için:
5-6 adet rendelenmiş elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı ceviz
YAPILIŞI
Harcı için;
İlk önce iç harcı için 5-6 adet elmayı rendeleyin ve tavaya alın.
Elmaların üzerinde 1 çay bardağı toz şeker ekleyin.
Karıştırıp yumuşayana kadar pişirin.
Suyunu bırakıp tekrar çekene kadar ara ara karıştırmaya devam edin.
Suyunu çektikten sonra 1 çay kaşığı tarçın ve cevizi ekleyin.
Daha sonra harcı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hamuru için;
Bir kabın içine, 125 gram yumuşak tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta, 1 çay bardağı pudra şekeri, yarım çay bardağı nişasta, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 yemek kaşığı sirkeyi ilave edin ve spatula yardımıyla büyün malzemeleri karıştırın.
Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek aynı işleme devam edin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurun.
Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırın.
3-4 yemek kaşığı un ekleyerek ufalanacak kıvama getirin. Bu işlem üzerinde kırıntı hamuru hazırlamak için.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde alarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
Tepside yer alan hamurlara çay bardağının tabanını una batırarak kurabiyelerin üzerlerine bastırın.
Orta kısımlarına elde ettiğiniz harcı koyun.
Üzerlerine ufalanmış hamurları da koyun.
Ve son olarak fırına verin
Görüntüsüyle göz dolduran elmalı kurabiyeleriniz servis için hazır.
Afiyet olsun...