Yemek

Annelerin sakladığı sosun sırrı: Muhammara nasıl yapılır?

Muhammara tarifinin en gizli sırları nelerdir? Sofralarınızda yepyeni bir lezzete yer açın! İşte muhammaranın püf noktaları ve hazırlık aşamaları...

Abone Ol

Ev yapımı muhammara tarifinin en özel tüyolarıyla, sofralarınıza otantik bir lezzet katın.

MUHARRAMA MALZEMELERİ
1 su bardağı domates salçası
1 su bardağı biber salçası
1 su bardağı sızma zeytinyağı
2 su bardağı ekmek kırıntısı
1 su bardağı ceviz içi
6 diş sarımsak
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pul biber

Süslemek İçin:

1-2 dal dere otu (ayıklanmış)
3-4 parça ceviz
2 yemek kaşığı nar ekşisi

MUHARRAMA HAZIRLANIŞI
İlk olarak mutfak robotunun içerisine ekmek kırıntılarını, salçayı, cevizi, zeytinyağını, soyulmuş sarımsakları ve baharatları ekliyoruz. Daha sonra robotu çalıştırıyoruz ve güzelce çekiyoruz.

Robotta bulunan bütün malzemeleri püre haline gelene kadar çekiyoruz.

Karışımın içerisinde bulunan bütün malzemelerin püre haline gelerek homojen bir form yakaladığını gördüğünüzde robotu durdurabilirsiniz.

Daha sonra muharramayı servis tabağına alıyoruz. Üzerine de nar ekşisi gezdiriyoruz.

Sonrasında üzerine ceviz parçalarını ilave ediyoruz.

Son olarak da salatamızın üstünü dere otu ile süsledikten sonra kızarmış ekmeğimizi bandırıyoruz.

TARİFİMİZİN PÜF NOKTALARI VE TÜYOLARI
Muhammaranın daha lezzetli olması için cevizleri mutfak robotu yerine havanda döverek küçültebilir, çıkan yağı da sos yapımında kullanabilirsiniz. Bayat ekmek içi yerine galeta unu da kullanabilirsiniz.

Salatamızın üzerine ekstra olarak zeytinyağı ekebiliriz.

Tarifimizde kullanılan salçaları ev salçasından tercih edersek çok daha lezzetli bir salata hazırlamış oluruz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }