Yemek

Annelerin sırrı: Eski usul Anne Köftesi tarifi

Annelerin özel elinden çıkan, her yudumunda çocukluğunuza döneceğiniz köfte tarifi... Kim demiş evde anne köftesi yapmak zor diye? İşte adım adım anne köftesi tarifi...

Abone Ol

Annelerin gizli köfte tarifini açıklıyoruz! Eski usul leziz köftenin püf noktaları ve ölçülü tarifi haberimizde...

Ev halkının vazgeçemediği, çocukların bayıldığı anne köftesini nasıl yapacağınızı mı merak ediyorsunuz? İşte detaylar...

ANNE USULÜ KÖFTE TARİFİNİN MALZEMELERİ

500 g orta yağlı dana kıyma (Tercihen döş kısmı) 
1 adet rendelenmiş soğan 
2 dal ince kıyılmış taze nane 
2 dal ince kıyılmış maydanoz 
1 çay kaşığı karbonat 
Tuz, kimyon, karabiber 

Kızartmak için:

Sıvı yağ 

Patates kızartması için:

2 adet büyük boy patates (Veya taze mini patates)
Sıvı yağ

LEZİZ ANNE KÖFTESİNİN HAZIRLANIŞI

İlk olarak geniş ve derin bir karıştırma kabı alıyoruz. Sonrasında içerisine büyün köfte malzemelerini ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.

Bu karışımın üzerini streç film ile kapatıyoruz ve buzdolabında en az 2 saat kadar bekletip dinlendiriyoruz.

Köfte karışımı dinlenirken bir yandan da patatesleri kızartmaya başlıyoruz. Yıkayıp kuruladığımız patatesleri ince elma dilimleri şeklinde doğruyoruz ve kızgın yağın içerisine atıyoruz.

Yeteri kadar dinlenmiş olan köfte harcını dolaptan çıkartıyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçaları avcumuza aldıktan sonra şekil veriyoruz.

Şekil verdiğimiz köfteri kızgın yağın içerisine atıyoruz ve güzelce pişiriyoruz. Yağın içerisinden çıkarttığımız pişmiş köftelerin fazla yağından kurtulmak için peçete serili bir tabağa alıyoruz.

Sonrasında bu leziz köftelerimizi patates kızarmaları ile birlikte servis ediyoruz.

Tarifimizi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun…

PÜF NOKTALARI

Bu leziz tarifimizi hazırlama aşamasında, köfte harcının içerisine bayat ekmek veya galeta unu ekleyebiliriz.

2 saat boyunca köfte harcını beklemek istemeyenler bu süreyi 10 dakikaya düşürebilirler. Sonrasında avuç içlerini ıslatabilir ve şekil verebilirler.

Eğer köftelerin çok yağlı olmasını istemiyorsanız, bu harika tarifi fırında da hazırlayabilirsiniz.

Köfte ile birlikte servis edilen patatesleri kızartmadan önce nane ve tuz ile harmanlayabilirsiniz. Çok daha iyi kızarmasına ve dışının çıtır olmasına yardımcı olacaktır.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }