Yemek

Annelerin tarifi: Kıyır Kıyır Limonlu Çatlak Kurabiye nasıl yapılır?

Annenizin vazgeçilmez limonlu çatlak kurabiye tarifi ile tanışın! Ağızda dağılan bu lezzet, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Limonlu çatlak kurabiye ile mutfakta harikalar yaratın! İşte kıyır kıyır ve enfes kurabiye tarifi.

Abone Ol

Limonlu çatlak kurabiye tarifini merak ediyor musunuz? İşte annelerin vazgeçilmez tarifi, eşsiz lezzeti ve püf noktaları!

Limonlu çatlak kurabiye yapmak istiyorsanız, bu tarifi kaçırmayın! Ağızda dağılan, mis gibi kokan ve kıyır kıyır bir lezzet için gereken her şey burada!

Limonlu çatlak kurabiye tarifinin sırrını öğrenmek ister misiniz? Bu tarif ile hem kolay hem de lezzetli kurabiyeler yapabilir, misafirlerinizin beğenisini kazanabilirsiniz!
 

LİMONLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
1 adet limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

4 yemek kaşığı pudra şekeri

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

Öncelikle derin bir karıştırma kabı alıyoruz ve içerisine limon suyu, limon suyu rendesi, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini ekliyoruz. Bu karışımı güzelce karıştırıyoruz.

Sonrasında unu ve kabartma tozunu elekten geçirerek azar azar ilave ediyoruz. Bu aşamada güzelce yoğurduğumuz hamurun ele yapışamayacak bir kıvama gelmesine dikkat etmeliyiz.

Şimdi de hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz ve avcumuzun içerisinde şekil veriyoruz. Ardından pudra şekerine her yer temas edecek şekilde buluyoruz.

Fırın tepsisinin içerisine pişirme kağıdını seriyoruz ve hamurlarımızı aralıklı şekilde diziyoruz.

Önceden 175 derecede ısıtılan fırına atılan kurabiyeleri yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Kurabiyelerimizi pişmesine yakın yüzeyleri çatlayacaktır.

Bu sürenin sonunda hazır olan kurabiyelerimizi servis tabağına alabiliriz.

Tarifimizi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun…

LİMONLU ÇATLAK KURABİYENİN PÜF NOKTALARI

Bu leziz kurabiye tarifinde kullanılan limon ve limon kabuğu rendelerini lime limonlardan elde edebiliriz. Bu sayede tarifimiz çok daha lezzetli olacaktır.

Tarifimizde sıvı yağ ile birlikte bir miktar tereyağı da kullanabiliriz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }