Evinizde mis gibi poğaça kokusuyla uyanmaya ne dersiniz? İşte, annelerimizin gizli tarifiyle ev yapımı poğaça yapmanın tüm detayları!

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Anne elinden çıkmış gibi lezzetli ve yumuşacık poğaçalar yapmaya hazır mısınız? Bu basit ve etkileyici tarifle herkesi şaşırtın.

Mutfakta geçirdiğiniz zamanları unutulmaz kılacak bir tarif arıyorsanız, işte karşınızda anne poğaçası! Hem yapımı kolay, hem de lezzetiyle mest ediyor.

ANNE POĞAÇASI TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı ölçüsünde un
1 su bardağı ölçüsünde yoğurt 
Yarım su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
1 paket kabartma tozu 
Yarım çay kaşığı ölçüsünde tuz

ANNE POĞAÇASI TARİFİ

Malzemelerin tamamını bir kabının içerisine alarak güzelce yoğurun. Hamurun kıvamının ele yapışmayacak kadar olmasına özen gösterin. Gerekirse unu az az ekleyerek yoğurma işlemine devam edebilirsiniz.
Hazırlamış olduğunuz hamurunuzu 10 15 dakika kadar dinlendirmeye bırakın. 
Bu süre zarfında ise hamurun kabarmasına ve beraberinde dinlendirmesine zaman tanıyın. 
Dinlenen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle güzelce yuvarlayın.
Yağlamış olduğunuz tepsiye sırayla yerleştirin. İsterseniz iç harç ekleyeceksiniz hamurlarınızı ortadan ikiye bölerek iç malzemelerinizi ekleyebilirsiniz.
Poğaçalarınızı 180° ayarlanmış olan fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar 20 ile 30 dakika kadar kontrollü şekilde pişirin.

İşte bu kadar! Evinizde anne eli değmiş gibi poğaçalar yapmanın tüm sırlarını sizinle paylaştık. Bu tarif ile hem damak zevkinizi tatmin edecek, hem de çocukluğunuzun güzel anılarını tekrar yaşayacaksınız. Umarız bu lezzetli yolculukta sizin için her şey dilediğiniz gibi olur. Şimdiden herkese afiyet olsun!