Ev yapımı keklerin sıcaklığı ve lezzeti her zaman başka olur. İşte, havuç ve cevizin eşsiz birleşimiyle dolu, adım adım hazırlayabileceğiniz nefis bir kek tarifi.

Klasik kek tariflerinden sıkıldıysanız, bu havuçlu ve cevizli kek tarifi tam size göre. Çay saatleriniz için mükemmel bir seçenek olan bu kek, aroması ve dokusuyla fark yaratıyor.

Havuçlu, cevizli ve tarçınlı kek yapımı için ihtiyacınız olan her şey burada. Bu kolay tarifle, çay saatlerinizi şenlendirecek nefis bir kek yapabilirsiniz. İşte adım adım yapılışı!

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Yapımı Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç (küçük boyutta)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın (silme)

MasterChef Ciğer Kavurma MasterChef Ciğer Kavurma

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın!
Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın. :)
Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım.

Havuçlu, cevizli ve tarçınlı bu kek tarifi ile mutfakta yeni lezzetler yaratın. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Tarifi adım adım takip ederek, aileniz ve dostlarınız için harika bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu lezzetli keki deneyin. Herkese afiyet olsun!