Avrupa ülkeleri, 26 Ekim Cumartesi’yi 27 Ekim Pazar’a bağlayan gece kış saati uygulamasına geçiş yapacak. Bu durum, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki saat farkını artıracak ve birçok ülke ile 2 saat fark oluşacak. Türkiye, 2016'dan beri kalıcı yaz saati uygulamasını sürdürüyor.

Avrupa'da Saatler Geri Alınıyor
Avrupa’nın büyük bölümünde, 26 Ekim gecesi yaz saati sona erecek ve saatler 1 saat geri alınacak. Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda ve İsviçre gibi ülkelerde insanlar, kış saati uygulamasına geçecek ve gün ışığından daha verimli faydalanmayı amaçlayan bu geçişle birlikte saat farkları da değişecek.

Manavgat'ta yürekleri dağlayan trafik kazası: 5 aylık bebek hayatını kaybetti Manavgat'ta yürekleri dağlayan trafik kazası: 5 aylık bebek hayatını kaybetti

Türkiye’de Kalıcı Yaz Saati Uygulaması Devam Ediyor
Türkiye, 2016 yılından bu yana kış saati uygulamasını gerçekleştirmiyor. Hükümet, kalıcı yaz saati düzenlemesini enerji tasarrufu sağladığı gerekçesiyle savunuyor. Bu nedenle Türkiye’de saatler geri alınmayacak, yaz saati uygulaması devam edecek.

Türkiye ile Avrupa Arasındaki Saat Farkı Artacak
Kış saati uygulamasına geçen Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasındaki saat farkı artacak. Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç ve İsviçre gibi ülkelerle saat farkı 1’den 2 saate, İngiltere ile fark ise 3 saate çıkacak.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Avrupa’daki bu geçişle birlikte dijital saatler ve telefonlar otomatik olarak ayarlanacak. Ancak mekanik saatleri olanlar, saatlerini elle bir saat geri almaları gerekecek. Türkiye’de ise bu geçiş yapılmadığı için herhangi bir saat ayarlamasına gerek olmayacak.