Yemek

Ayva reçelinin gizli incelikleri: Uzmanlardan özel tarif

Kahvaltı sofralarınızın yıldızı olacak ev yapımı ayva reçeli tarifine hazır mısınız? Bu basit ve lezzetli tarifle, kış mevsiminin en güzel meyvesini sofralarınıza taşıyın.

Abone Ol

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ayva reçeli ile sabahlarınıza tatlı bir başlangıç yapın. İşte, adım adım ayva reçeli yapımı için ihtiyacınız olan her şey.

Ayva reçeli, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Bu rehberle, kış mevsiminin en lezzetli meyvesini kendi mutfağınızda reçele dönüştürün.

Sulu ayvalar ve birkaç basit malzeme ile kendi ayva reçelinizi yapmaya ne dersiniz? Bu kolay tarif, kahvaltılarınızı lezzetli bir serüvene dönüştürecek.

Ayva Reçeli Tarifi

Malzemeler

3 tane orta boy ayva (sulu olmalı)
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 adet karanfil
½ yemek kaşığı limonun suyu

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle ayva reçeli yapımı için ayvalarımızı güzelce yıkayalım. Daha sonra ise ayvalarımızın kabuklarını güzelce soyalım. Ortadan ikiye bölelim.
Ayvalarımızın çekirdeklerini dikkatli bir şekilde çıkaralım ve ayrı bir yere koyalım.
Ayva reçeli için kabuğunu soyduğumuz ayvaları küçük küçük doğrayalım.
Çelik bir tencere alalım ve doğradığımız ayvalarımızı içine alalım.
Ayvaların üzerine 2 su bardağı toz şekeri dökelim.
1 saat kadar ayvaları şekerli bir şekilde bekletelim. Dilerseniz bir gece önceden de şekere yatırabilirsiniz.
1 saatin ardından 2 su bardağı kadar suyu tencereye dökelim. Ardından 3-4 tane karanfilleri de içine ilave edelim.
Ayvaları soyarken kenara ayırdığımız ayva çekirdeklerini de tencereye koyalım.
Ocağın altını açalım.
Reçelimiz kaynamaya başladığında ocağın altını kısalım.
Reçelimizi ara ara karıştıralım. Reçel yoğunlaşmaya başlayıp reçel kıvamına gelene kadar pişirelim.
Pişme işlemi yaklaşık 1 saat kadar sürebilir.
Ayva reçelinin pişme süresinin sonuna doğru içerisine limon suyunu da ekleyelim.
Bir taşım daha kaynatalım ve ocağın altını tamamen kapatalım.
Ayva reçelimizin ılımasını bekleyelim.
Reçelimiz ılıdıktan sonra kavanozlara bölüştürelim. Kapağını kapatalım.
Reçel kavanozlarının kapağını 3 ileri 1 geri tekniğiyle kapatabilirsiniz.
Ayva reçellerimizi buzdolabında saklayalım.
Ayva reçeliniz hazır.
Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }