Domates çorbası yapımı kolay olmasının yanında oldukça lezzetli bir çorba çeşididir. Üzerine garnitür olarak konulan, kızartılmış ekmek ve kaşar rendesiyle çok daha fazla yakışır. İşte domates çorbasının malzemeleri ve hazırlanışı!
Havaların soğumasıyla birlikte sofralardaki yerini sağlamlaştıran çorbanın bağışıklık sistemimiz için ne kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz? Yemek yemeye dumanı üstünde bir çorba ile başlamak bağışıklık sistemimizi güçlendirip bizi soğuk algınlığına karşı dirençli yapıyor. Çorba konusunda epey zengin olan Türk mutfağında neredeyse her şeyin çorbası yapılabilir ancak özellikle lifli yapısı sebebiyle kilosuna dikkat edenlerin vazgeçemediği domates çorbasının yeri ayrı. İşte sizin için tam kıvamında domates çorbası tarifi: Domates çorbası nasıl yapılır?
Domates çorbası yapımı kolay olmasının yanında oldukça lezzetli bir çorba çeşididir. Üzerine garnitür olarak konulan, kızartılmış ekmek ve kaşar rendesiyle çok daha fazla yakışır.
Domates Çorbası Malzemeleri:
5 adet domates,
5 su bardağı su,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı un,
1 tatlı kaşığı toz biber,
Yarım bardak süt
Tuz,
Domates Çorbası Üzerine:
Kızartılmış kıtır ekmek parçaları
Kaşar rendesi
Domates Çorbası Hazırlanması:
Domatesler yıkanır ve rendelenir.
Bir tencerede un ve yağ konularak kavrulur domates, kırmızı toz biber ve tuz eklenir ve sotelenir sonra süt ve su ilave edilerek pişirilmeye bırakılır.
Kıvama gelince 15 dakika kadar pişirilir.
Sonra blender ile karıştırılır.
Üzerine garnitürü eklenerek servise hazır olur.
Afiyet olsun!