Geleneksel tatlılarımız arasında özel bir yere sahip olan baklava, artık milföy hamuru sayesinde evde çok daha kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. Ceviz, fıstık veya fındıkla zenginleştirilen bu tarif, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak.
Evinizde mis gibi baklava yapmanın hayalini mi kuruyorsunuz? Milföy hamuruyla, herkesin yapabileceği kadar kolay ve lezzetli bir baklava tarifi sizleri bekliyor.
Milföy hamuru kullanarak evde baklava yapmak, hem zaman kazandırıyor hem de tatlı ihtiyacınızı hızlıca gideriyor. Pratik ve lezzetli bu tarif ile tatlı sofralarınıza yeni bir soluk getirin.
MALZEMELER
8 adet milföy hamuru
4 yaprak baklavalık yufka
2 su bardağı ceviz (Dövülmüş)
80 gram tereyağı
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu
TARİF
Şerbeti için: Şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaydıktan 10 dakika sonra limon suyu ekleyin, 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.
Kare cam bir fırın tepsisini yağlayın. 2 parça milföy hamurunu tabana serin.
Eritilmiş tereyağından sürün ve üzerine dövülmüş cevizden serpin.
Baklavalık yufkayı üzerine serin ve onu da tereyağlayın ardından üzerini kapatıp kare haline getirin.
Baklavalık yufkaları bu şekilde serip, yağlayıp ceviz serpin. Ardından en üste kalan 4 parça milföyü serin.
Onlarında üzerini yağladıktan sonra kare şekilde kesin. En son üzerine kalan yağı boşaltın.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra ilk ısısının gitmesini bekleyin ve soğuk şerbeti dökün.
Üzerine Antep fıstığı tozu serperek servis edebilirsiniz.
Milföy hamuruyla baklava yapmak, evde tatlı yapmanın en pratik ve lezzetli yollarından biridir. Bu yöntemle, geleneksel tatlımızı çok daha kısa sürede ve az emekle hazırlayabilirsiniz. Tarifimizi deneyerek, tatlı sofralarınızı zenginleştirin ve sevdiklerinizi şaşırtın. Şimdiden afiyet olsun!