Artık bayat ekmeklerinizi atmayın, onları lezzetli köftelere dönüştürün. İşte adım adım bayat ekmek köftesi tarifi. Bu lezzetli ve pratik tarif ile sofralarınızı renklendirin.
Bayat ekmeklerinizi değerlendirmenin en lezzetli yolu burada! Harika bir köfte tarifi ile evdeki bayat ekmekleri değerlendirin ve lezzetli bir yemek hazırlayın.
Bayat ekmek köftesi, hem ekonomik hem de lezzetli bir tarif. Evinizdeki bayat ekmekleri değerlendirerek, ailenize ve misafirlerinize lezzetli bir yemek sunabilirsiniz.
Bayat Ekmek Köftesi Tarifi
Malzemeler
Yarım bayat ekmek
1 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 su bardağı beyaz peynir rendesi ( isteğe bağlı )
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
1 adet rendelenmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nane
Kekik
Kimyon
Kırmızı toz biber
Maydanoz
1 su bardağı galeta unu ( kontrolü şekilde dökün harç kendini toparlayana kadar )
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Bayat Ekmek Köftesi Tarifi
İlk önce ekmekleri ıslatalım.
Islatılan ekmekler güzelce ezilip yoğurulur.
Ekmeklerin fazla suyunu süzüp sıkalım ve başka bir kaba ekmekleri aktaralım.
Üzerine diğer malzemeleri de ekleyelim iyice yoğuralım.
Çok sulu kalmış ise, üzerine galeta unu serpilerek suyu giderebiliriz.
Çok galeta unu atarak da katı bir hamur haline getirmeyelim. Bu sefer köfteler sert olur.
Yapışmaz tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak, kızdıralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, elimizde düzleyip tavaya koyalım ve spatula ile üzerine bastırarak, biraz daha inceltelim.
Bir yüzü kızarana kadar dağılmaması için çevirmeyelim.
Kızardıktan sonra spatula ile dikkatlice çevirerek, diğer yüzünü de kızartalım ve havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını çektirelim.
Bayat ekmek köftelerimiz servise hazır.
Bayat ekmek köftesi tarifi, bayat ekmeklerinizi lezzetli bir şekilde değerlendirmenin en iyi yoludur. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, sofralarınıza farklı bir tat katacak. Aileniz ve misafirleriniz için hazırlayacağınız bu lezzetli köfteler, herkesin beğenisini toplayacak. Şimdiden afiyet olsun!