MALZEMELER

2 adet yumurta
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1, 5 su bardağı un
Kızartmak için az sıvı yağ

İçi için

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Beyaz peynir veya lor peyniri
Kaşar peyniri

TARİF

İlk önce sıvı malzemeleri uygun bir kaba alıp karıştırın. Unu da ekleyip mikser ile çırpın.
Krep tavasını ısıtıp az sıvı yağ ile yağlayın.
Harçtan bir kepçe kadar tavaya döküp yayın arkalı önlü kızartın. Hepsini bu şekil yapıp hazırlayın.
Beyaz peynir ve kaşar peynirini karıştırın. bir tane krep alıp içine koyun.
İlk önce üstü sonrada yanlarını katlayıp rulo şeklinde sarın.
Biraz sıvı yağ koyduğunuz krep tavasına börekleri dizin ve arkalı önlü pişirip servis tabağına alın.
Bu malzemeden 8-9 adet krep çıkıyor ister hepsini ister dilediğiniz kadarını börek yapın afiyet olsun.