Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz, Beşiktaş'a 3-0 mağlup olduktan sonra sürpriz bir şekilde istifa etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Yılmaz, takımın bir kıvılcıma ihtiyacı olduğunu ve bu değişimin kendi ayrılmasıyla gerçekleşeceğine inandığını belirtti.

Maçın Analizi ve İstifa Nedeni

Burak Yılmaz, Kayseri RHG Enertürk Enerji Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, maçın 60 dakikasında oyun planlarının tuttuğunu belirtti. Önde baskı yaparak pozisyonlar yakaladıklarını ve geçiş oyununda başarılı olduklarını söyleyen Yılmaz, gol atamayınca iki takım arasındaki kalite farkının ortaya çıktığını ifade etti.

"Beşiktaş, bugün büyük takım nasıl kazanır, bize gösterdi." diyen Yılmaz, Beşiktaş'ı tebrik etti. Ancak, Göztepe maçı dışında hiçbir maçta yenilgiyi hak etmediklerini ve bu maçta da son yarım saatte golü yedikten sonra oyunun değiştiğini belirtti.

Kayserispor’un Durumu ve İstifa Gerekçesi

Burak Yılmaz, özellikle son dönemde alınan kötü sonuçların tüm tarafları yıprattığını ve kazanmaları gerektiğini dile getirdi. Fikstürün yoğunluğuna, sakatlıklara rağmen hiçbir bahanesi olmadığını vurgulayan Yılmaz, şerefli görevi geçen sezon aldığını ve takımını kümede bıraktığını söyledi. Transfer cezasına rağmen görevi bırakmadığını hatırlatan Yılmaz, istifasının transferlerle alakalı olmadığını belirtti.

Yılmaz, Kayseri şehrini ve taraftarlarını çok sevdiğini dile getirerek, takıma bir kan değişikliği gerektiğine inandığını ve bu sebeple görevinden ayrılmanın doğru olacağını düşündüğünü ifade etti. "Artık bir şey kaldı, hocanın gitmesi. Belki ben gidersem bir kan değişikliğiyle Kayserispor’umuza yararlı olacağımı düşünüyorum," şeklinde konuşan Yılmaz, bu kararla takıma iyilik yapmayı amaçladığını belirtti.

Ali Çamlı: "Atilla Karaoğlan’a ben amatör maç yönettirmem" Ali Çamlı: "Atilla Karaoğlan’a ben amatör maç yönettirmem"

Teşekkür ve Vedalaşma

Burak Yılmaz, kendisine destek veren başkan, vali, belediye başkanı, bakan, vekil ve taraftarlara teşekkür ederek, Kayserispor'un iyiliği için istifa ettiğini ve görevini bıraktığını açıkladı. "Kayserispor'u ve oyuncularımı düşünüyorsam, bugün bırakmam lazım," ifadelerini kullanarak görevini bıraktığını duyurdu.