Trendyol Süper Lig: Kayserispor: 0 - Beşiktaş: 0 (Maç devam ediyor) Trendyol Süper Lig: Kayserispor: 0 - Beşiktaş: 0 (Maç devam ediyor)

Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında Kocaelispor ile Şanlıurfaspor arasında oynanan karşılaşmada, devre arasında büyük bir kriz yaşandı. Tartışmalı bir penaltı pozisyonu nedeniyle Şanlıurfaspor sahaya çıkmama kararı aldı ve maç, 6 dakika gecikmeyle başladı.

Penaltı Pozisyonunda Gerginlik

Maçın ilk yarısının uzatma dakikalarında Şanlıurfaspor, sağ kanattan geliştirdiği hızlı bir atakta Burak'ın ceza sahasına gönderdiği topun savunmadan sekip Cuma'nın önüne düşmesiyle etkili oldu. Cuma'nın şutunda top, Kocaelispor savunma oyuncusu Caner'in eline çarptı ve kaleci Gökhan topu kontrol etti. Şanlıurfaspor oyuncuları pozisyonun ardından hakeme yoğun itirazda bulunarak penaltı talebinde bulundular.

Hakem Muhammet Ali Metoğlu, pozisyonu VAR'dan inceleyerek kararını verdi. Topun Caner’in destek eline çarptığını ve penaltı olmadığını belirtti. Bu karar, Şanlıurfaspor teknik ekibi ve oyuncuları tarafından büyük tepkiyle karşılandı. İlk yarı sona ererken konuk ekip bu kararı protesto etti.

Sahaya Çıkmama Kararı

Devre arasında, Şanlıurfaspor yöneticileri hakemin VAR incelemesine rağmen penaltı vermemesine büyük tepki gösterdi. Bunun üzerine takım, sahaya çıkmama kararı aldı. İkinci yarının başlama saati geldiğinde, Şanlıurfaspor sahaya çıkmayınca karşılaşmanın temsilcisi devreye girdi. Temsilci, yöneticilere sahaya çıkmamalarının 3-0 hükmen mağlubiyet ile sonuçlanacağını hatırlattı.

Bu uyarı üzerine Şanlıurfaspor takımı, 6 dakika gecikmeyle sahaya çıktı ve karşılaşmanın ikinci yarısı oynanmaya başlandı.