BAYATLAMAYAN TATLI KURABİYE TARİFİ

Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır? Bayburt mutfağının efsane lezzetş: En kolay Süt Böreği nasıl yapılır?

Malzemeler;

125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 adet oda sıcaklığında yumurta sarısı,
Yarım paket vanilya,
Yarım paket kabartma tozu,
2-2,5 su bardağı un.

Üzeri İçin;

İri çekilmiş fındık,
1 adet yumurta akı.

Yapılışı;

Bir kaba margarini ve pudra şekerini koyup iyice karıştıralım. Üzerine yumurtayı, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım. Azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Hazırladığımız kurabiyeleri önce yumurta akına sonrada fındık kırığına batırıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim. Önceden ısıtılmış 170° fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.

Soğuyan kurabiyeleri cam bir kavanoza koyup ağzını hava almayacak şekilde kapatalım. 1 ay boyunca tazeliğini koruyan kıtır kıtır harika bayatlamayan kurabiyelerimizi serin yerde saklayın.