Mısır ununun kremalı kıvamına patatesin doyuruculuğunu ekleyin, ortaya cennetten bir lezzet çıkartın. Cennet çorbası, hem ekonomik hem de besleyici bir seçenektir. Tavuk suyuyla daha da zenginleşen bu çorbayla soğuk kış günlerinin üstesinden gelebilirsiniz.

Cennet çorbası, mısır unuyla yapılan pürüzsüz ve kremalı bir çorbadır. Patates, soğan, sarımsak ve tavuk suyu ile lezzeti artan bu çorbayı yapmak çok kolaydır. Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu çorbayla sofralarınızda fark yaratabilirsiniz. Cennet çorbasının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, işte size detaylı tarif.

Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı mısır unu
1 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Cennet Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerede tereyağını eritin.

Erimiş tereyağının üzerine mısır unu ilave edip karıştırarak yaklaşık 3 dakika kavurun.

Mısır ununa soğan, patates ve sarımsağı ekleyip 5 dakika daha kavurun.

Sebzelerin üzerine tavuk suyu ve sıcak su ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Sebzeler yumuşayınca, bir blenderla pürüzsüz hale getirin. Çorba bu aşamada size yoğun kıvamlı gelirse, sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.

Çorbayı birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Ayrı bir tavada kızdırdığınız sıvı yağın üzerine toz kırmızı biber ekleyin ve çorbayı servis ederken üzerine dökün.

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Afiyet olsun!