Fırın kuyruklarında beklemekten sıkıldınız mı? O zaman bu ev yapımı ramazan pidesi tarifi tam size göre. Hem kolay hem de oldukça lezzetli!
Ramazan ayının vazgeçilmez tadı ramazan pidesini evde yapmaya ne dersiniz? Bu pratik tarifle, iftar sofralarınızı taçlandırın.
Ramazan sofralarının olmazsa olmazı pideyi, dışarıdan almak yerine evde kendiniz yaparak hem daha sağlıklı hem de daha ekonomik bir seçenek sunabilirsiniz. İşte kolay pide tarifimiz.
Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi: Fırından Daha Lezzetli!
Ramazan ayının olmazsa olmazlarından biri olan ve mis gibi kokusuyla iftar sofralarını taçlandıran ramazan pidesi, evde de kolaylıkla hazırlanabilir. Artan fiyatlar ve fırın önlerindeki uzun kuyruklar nedeniyle evde ramazan pidesi yapımı daha cazip hale geliyor. Usta şeflerden alınan bu ev yapımı ramazan pidesi tarifi, iftar sofralarınızın yıldızı olacak.
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
Üzeri için:
1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt, çörek otu ve susam
Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?
Ilık su, ılık süt, toz şeker ve mayayı bir yoğurma kabında karıştırın.
Üzerini temiz bir bezle örtüp, 10 dakika dinlendirin.
Sıvı yağı, tuzu ve azar azar unu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Yoğrulan hamuru, üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
Elinizle servis tabağı büyüklüğünde açıp, parmak uçlarınızla şekil verin.
10 dakika dinlendirdikten sonra, yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp pidelerin üzerine sürün.
Çörek otu ve susam serpip, 200°C önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Ev yapımı ramazan pidesi, hem lezzetli hem de pratik bir şekilde iftar sofralarınızın başköşesini süsleyecek. Fırından yeni çıkmış gibi mis kokulu ve lezzetli pidelerinizi afiyetle tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun!