Çay saatlerinizi taçlandıracak, herkesin bayılacağı tuzlu kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifle pastaneleri aratmayacak lezzetler yaratabilirsiniz.
Evde hızlı ve lezzetli bir atıştırmalık hazırlamak isteyenler için ideal olan tuzlu kurabiye, basit malzemelerle kolaylıkla yapılabilir. İşte adım adım tuzlu kurabiye yapımı!
Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık arayışında olanlar için tuzlu kurabiye, mükemmel bir seçenek. Bu basit tarifi takip ederek, herkesin bayılacağı tuzlu kurabiyeler yapabilirsiniz.
Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler
2 yumurta (sarısı üzerine)
1 paket margarin (250 gr)
2 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
Susam
Çörek otu
Yumurta sarısı
Tuzlu Kurabiye Tarifi
Uygun bir yoğurma kabı içerisine un hariç yumuşamış tereyağı ve hamur için kullanacağımız tüm malzemelerimizi sırayla ekliyoruz ve kaşık yardımı ile güzel bir şekilde karıştırıyoruz.
Daha sonra unu yavaş yavaş, kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamında, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
İstediğimiz kıvamı alan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp ileri geri yuvarlayıp büyük fitiller yapıyoruz.
Rulo şeklini alan hamurumuzun üzerine elimizle yavaşça bastırarak düzleştiriyoruz ve bıçakla hafif yan yani verev şeklinde kesiyoruz. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.
Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizerek üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otu karışımından serpiyoruz.
Önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü pişiriyoruz.
Gerçekten ağızda dağılıyor. Bir gün durunca tam tadı oturuyor.
Bu kolay ve lezzetli tuzlu kurabiye tarifiyle, evde pastane tadında atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Hem pratik hem de ağızda dağılan bu kurabiyeler, çay saatlerinizin ve özel anlarınızın vazgeçilmezi olacak. Şimdi bu harika tarifi deneyin ve mutfağınızda lezzet şöleni yaratın! Afiyet olsun.