Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Limonun ferahlatıcı lezzetiyle yoğurdun hafifliğini birleştiren Limonlu Yoğurt Tatlısı, tatlı severler için mükemmel bir seçenek. İşte adım adım kolay tarifi!

Hem hafif hem de lezzetli bir tatlı arıyorsanız, Limonlu Yoğurt Tatlısı tam size göre. Bu nefis tatlıyı evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte tarifi...

Limonlu Yoğurt Tatlısı ile tatlı sofralarınıza yeni bir soluk getirin. Bu lezzetli ve kolay tarifle, herkesi etkilemeye hazır olun!

Limonlu Yoğurt Tatlısı Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
Yarım su bardağından 2 parmak fazla şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım limon suyu ve kabuğu
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

Şerbeti için;

2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon

Limonlu Yoğurt Tatlısı Tarifi

İlk olarak şerbetini hazırlıyoruz.
Şeker ve suyu uygun bir tencereye alıp kaynatıyoruz kaynadıktan sonra içine yarım limon sıkıp 5 dakika daha kaynatıp ılıması için bir yere alıyoruz.
Keki için şeker,limon kabuğu,limon suyu ve yumurtaları çırpıyoruz.
Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından un,kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
Hafif bir şekilde karıştırıyoruz.
Yağlanmış borcama keki döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan 15 dakika sonra şerbeti döküyoruz.
İkisinin ılık olması yeterli.

Limonlu Yoğurt Tatlısı, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damağınızda unutulmaz bir iz bırakacak. Bu tarifle, sevdiklerinize ve kendinize lezzet dolu anlar yaşatabilirsiniz. Afiyet olsun!