Lezzetli bir tatlı hazırlamanın sırrı uzun süreler harcamak değil, doğru tarifi bilmektir. İşte cevizin ve şerbetin mükemmel uyumunu sunan kalburabastı tarifi.
Ev yapımı tatlıların en güzeli olan kalburabastı, hem kolay yapılışı hem de enfes lezzetiyle herkesin favorisi. İşte bu lezzeti evinize taşıyacak tarif!
Şerbetli tatlı denildiğinde akla ilk gelenlerden olan kalburabastı, az malzemeyle büyük lezzetler yaratmanızı sağlayacak. İşte pratik ve lezzetli tarifi!
MALZEMELER
120 gram oda sıcaklığında tereyağı (8 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı karbonat
3-4 damla limon
1 adet yumurta
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
İçi için:
120 gram ceviz içi
Servisi için:
2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
TARİF
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu karıştırarak kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra limon suyu sıkarak kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Ardından ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Tatlı için, un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın.
Karbonatın üzerine limonu sıkın ve köpürmesini sağlayın.
Azar azar unu ilave edin. Kıvamına göre 3,5-4 su bardağı kadar alacaktır.
Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
Cevizden biraz daha büyük olacak şekilde parçalar koparın ve yuvarlayın. İsterseniz süzgeçte ya da kullandığımız gibi bir kesme aparatının üzerine bastırarak şekil almasını sağlayın.
Cevizi ortasına koyarak nazikçe birleştirin.
Fırın tepsinize dizin, önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar 25- 30 dakika pişirin.
Fırından çıkınca sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti iyice çekince servis edin.
Bu kolay ve lezzetli kalburabastı tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli bir sanat eserine dönüştürebilirsiniz. Hem göze hem de damağa hitap eden bu tatlı, misafirleriniz ve aileniz için mükemmel bir seçenek olacak. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!