Bayatlamayan poğaça tarifiyle yumuşacık, lezzetli ve taptaze poğaçalar hazırlamak ister misiniz? İşte size pratik ve kolay bir tarif. Bayatlamayan poğaça, çay saatleriniz daha bir keyifli geçecek! İşte adım adım bayatlamayan poğaça yapımı...

İçi yumuşacık, lezzetiyle büyüleyen ve günlerce tazeliğini koruyan bayatlamayan poğaça tarifiyle mutfakta harikalar yaratın! Un, yoğurt ve taze mayanın muhteşem uyumuyla hazırlanan pratik tarifimizle, evinizdeki özel anlara tat katın.
"Un, yoğurt ve sevgi dolu bir macera! Bayatlamayan poğaçanın sırrını keşfetmek için tüm lezzet tutkunlarını mutfağa çağırıyoruz. Pratik tarifimizle yumuşacık ve taptaze poğaçalar hazırlamak artık çok kolay. Bayatlamayan poğaça tarifimizle, hamurunun eşsiz lezzetiyle her ısırıkta ayrı bir zevk yaşayacaksınız. Yumuşacık dokusu, içten gelen maya kokusu ve özenle hazırlanan üzeriyle poğaça keyfini doyasıya yaşamak için hemen tarifimize göz atın. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, misafir sofralarından aile kahvaltılarına kadar her anınıza eşlik edecek. Şimdi lezzet dolu bir yolculuğa çıkmak için mutfakta buluşalım!" peki puf puf yumuşak poğaça nasıl yapılır? Poğaçanın bayatlamasını önleyen püf nokta nelerdir?

Bayatlamayan poğaçalar için aşağıdaki malzemeleri kullanabilirsiniz:

1 kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
170 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı kuru maya
1/2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam veya çörek otu

Tarife geçelim:

İlk olarak, bir kabın içine ılık suyu dökün. İçerisine maya ve şekeri ekleyin ve karıştırarak mayanın erimesini sağlayın. Üzerini streç film veya temiz bir bezle örterek 5-6 dakika bekletin.

Mayalanan karışıma sıvı yağı, yoğurdu, tuzu ve yumurtayı ekleyin. İyice karıştırın.


Karışıma yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.


Hamurun üzerini temiz bir bezle örterek mayalanmaya bırakın. Hamurun mayalanması için yaklaşık 1 saat bekletin. Bu süre hamurun hacminin artmasını sağlayacaktır.

Mayalanan hamuru tekrar yoğurarak havasını alın.

Hamurdan parçalar koparıp istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

Tepsiniz dolunca poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün ve üzerlerine susam veya çörek otu serpin.

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

Önceden ısıtılmış 185 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Püf Noktası

Poğaçanızın bayatlamaması için aşağıdaki püf noktalarına dikkat edebilirsiniz:

Malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalıdır.
Hamurun mayalanması için üzerini örtün ve soğuk ortamda bırakmayın.
Poğaçaları oda sıcaklığında hazırlayın.
Süt ve su gibi malzemeleri ılık kullanın, buzdolabından hemen çıkarıp kullanmayın.
Pişirme süresini deneyimlerinize göre ayarlayın, poğaçaların fazla kurumaması için aşırı pişirmekten kaçının.
Afiyet olsun!