KUYMAK (MIHLAMA) TARİFİ

Mıhlama Malzemeleri

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı mısır unu

1 su bardağı Trabzon (kolot) peyniri

1 su ardağı su

1 çay kaşığı tuz

KUYMAK NASIL YAPILIR?

Kuymak yapılışı:

Kuymak yapacağınız sahanı alalım ve içerisine 2 yemek kaşığı tereyağını koyalım.

Tereyağını güzelce kısık ateşte fokurdayana kadar eritelim ve yakmamaya özen gösterelim.

Ardından 2 yemek kaşığı mısır ununu azar azar ekleyelim. Tahta kaşık kullanarak kavurmaya başlayalım.

Mısır unu kavrulmaya başladığında rengi döner. Rengi dönmeye başlayan mısır ununun üzerine 1 su bardağı suyu ilave edelim.

Su ilave ederken karıştırmaya devam edelim.

Mısır ununa eklediğimiz su kaynamaya başladığında Trabzon kolot peynirini tel tel ayırıp ekleyelim.

Mıhlamayı (kuymağı) karıştırarak pişirelim.

Tereyağı üzerine çıkıp rengini aldığında kuymağı ocaktan alalım.

Hiç beklemeden sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet olsun...