Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

MasterChef Allstar’ın dün akşamki bölümünde yarışmacıların uğraştığı Udon tarifini siz de evinizde deneyebilirsiniz.

Udon, Japon mutfağının vazgeçilmez bir parçası ve şimdi MasterChef Allstar sayesinde evlerimize konuk oluyor. İşte kolay ve lezzetli Udon yapımı için ipuçları...

Eğer dün akşamki MasterChef Allstar bölümünü izlediyseniz, Udon yapımının ne kadar heyecan verici olduğunu görmüşsünüzdür. Şimdi bu lezzeti kendi mutfağınıza taşıma zamanı!

UDON MAKARNA MALZEMELERİ NELERDİR?

2 su bardağı buğday unu

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı su

UDON MAKARNA NASIL YAPILIR?

Unu ve tuzu karıştırın.
Ortaya bir çukur açın ve suyu ekleyin.
Hamuru yoğurmaya başlayın.
Hamur yumuşak ve esnek bir kıvama gelene kadar yoğurun.
Hamuru streç filme sarıp 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru 4-5 mm kalınlığında ince şeritler halinde kesin.
Udonları bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Kaynayana kadar pişirin.
Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika daha pişirin.
Pişen udonları süzün ve servis edin.

MasterChef Allstar’ın ışıltılı mutfak dünyasından ilham alarak hazırladığınız bu Udon tarifi, Japon mutfağının eşsiz lezzetlerini sofranıza taşıyacak. Tarifimizi denediğinizde, MasterChef şeflerinin ustalığını kendi mutfağınızda hissedeceksiniz. Evde Udon yaparken yaşayacağınız bu lezzet yolculuğunda, her adımda yeni bir tat keşfedeceksiniz. Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın! Afiyet olsun.