Yemek

Bu baklava tarifi ile herkes usta olacak! Ev yapımı kıyır kıyır baklava nasıl yapılır?

Evde baklava yapmanın zorluğu sadece bir efsane! Bu adım adım ev baklavası tarifi ile mutfakta bir usta gibi hissedeceksiniz. Her bir katmanında aşkı ve emeği hissedeceğiniz enfes baklava tarifi...

Abone Ol

Baklavanın her çeşidiyle sofraları süsleyin! Cevizli, fıstıklı ya da fındıklı, hangisini tercih ederseniz edin, bu pratik ev baklavası tarifi ile tatlı krizlerinize en güzel çözümü bulacaksınız.

Mis kokulu tereyağı, öğütülmüş taze ceviz ve incecik açılmış yufkalar... Ev yapımı baklavanın sırrını açığa çıkarıyoruz! Bu tarif ile lezzetli anlar sizleri bekliyor.

Ev baklavası yediden yetmişe herkesin sevdiği tatlılar arasında yer alıyor. Ev baklavasının yapımının zor olduğu düşünülse de evde pratik ev baklavası tarifi ile bu enfes lezzeti kolayca hazırlayabilirsiniz. Ağızda dağılan ev baklavası nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Her damak tadına hitap eden baklavanın cevizli, fıstıklı, fındıklı çeşitleri bulunuyor. Ev baklavası tarifinin içini de kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Kıyır kıyır olan bu ev baklavası tarifini kesinlikle denemeniz gerekiyor.

MALZEMELER

Hamuru için:

5 su bardağı un
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt

İçi için:

500 gram dövülmüş ceviz içi

Üstü için:

300 gram tereyağı (21 yemek kaşığı)
Açmak için:
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un

Şerbeti İçin:

4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limonun suyu

TARİF

Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım. Şerbeti için; su ve şekeri bir tencereye alın ve ocağın altını açın. Şeker tamamen eriyip şerbet kaynamaya başlayınca 15 dakika kadar kaynatın, ardından limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatıp şerbeti soğumaya bırakın.
Hamuru için süt hariç diğer malzemeleri bir kaba alın ve ılık sütü yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamına göre ekstra süt ya da un ilave edebilirsiniz.
Hamuru minimum 15 dakika yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamuru 30 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üstünü kurumamaları için nemli bir bezle örtün.
Açmak için nişasta ve unu bir kapta karıştırın ve her bir bezeyi her seferinde bir miktar nişastalı un karışımından dökerek önce pasta tabağı büyüklüğünde açın
Pasta tabağı büyüklüğünde açtığınız her bir hamuru tekrar üstlerine nişasta ve un karışımdan dökerek açabildiğiniz kadar ince olacak şekilde yuvarlak fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamurların arasına birbirlerine yapışmamaları için nişasta ve un karışımı dökerek üst üste dizin ve üstlerine nemli bir bez örterek 5 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Kullanacağınız tepsinin dibini ve kenarlarını eritmiş olduğunuz tereyağıyla ve bir fırça yardımıyla güzelce yağlayın.
Yağladığınız tepsiye 3 kat yufka serin ve üstüne bolca ceviz serpiştirin. Ardından üstüne 1 kat daha yufka serin ve tekrar ceviz serpiştirin. Bu şekilde bir kat yufka bir kat ceviz serperek devam edin sadece en üst kata 2 kat yufka serin ve üstüne ceviz serpmeyin.
Tüm malzemeler bittiğinde baklavanızı istediğiniz gibi dilimleyin ve eritmiş olduğunuz tereyağını üstünde ıslanmamış yer kalmayacak şekilde tepsinin üstüne gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü güzelce kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
Baklava fırından çıkar çıkmaz üstüne soğumuş olan şerbeti dökün ve baklava şerbeti çekene dek minimum 3 saat bu şekilde bekletin.
Baklavanız şerbetini çektiğinde servise hazırdır. Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Tüm detaylarıyla evde baklava yapmak artık hiç de zor değil. Size özel hazırladığımız bu pratik tarifle, kıyır kıyır ve ağızda dağılan baklava yapmanın keyfini çıkarın. Misafirleriniz bu tatlıya bayılacak ve sırrınızı merak edecekler. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu geleneksel lezzeti modern bir dokunuşla evlerinize taşıyın. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }