Cevizli ve biberli çıtır börek tarifi burada! İçi yumuşacık, dışı kıtır olan bu börek tarifi, akşam yemeklerinize ve kahvaltı sofralarınıza ayrı bir lezzet katacak. Bu enfes tarifi deneyin, çıtır çıtır böreğin keyfini çıkarın!

MasterChef Fesenjan yapımı! Fesenjan'a lezzet katacak tüyo MasterChef Fesenjan yapımı! Fesenjan'a lezzet katacak tüyo

BİBERLİ PEYNİRLİ ÇITIR BÖREK İÇİN MALZEMELER
12 adet baklava yufkası

Sosu için:

1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta

İç Harcı İçin:

2 adet çarliston biber
2 dal taze kekik
1 avuç ceviz içi
150 gram beyaz peynir
1 tatlı kaşığı susam

BİBERLİ PEYNİRLİ ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR?

Bir kasede su, süt, yumurta, sıvı yağ ve tuzu karıştırın.

Biberleri, cevizleri ufak ufak kıyıp peynir ve taze kekik yapraklarıyla karıştırarak harcı hazırlayın.

30x20 ebatlarında bir tepsinin tabanına yağlı kağıt yerleştirin.

Baklava yufkalarından iki tanesini üst üste koyun, sosu kaşıkla üzerine hafifçe gezdirin, iç harçtan da bol olmayacak şekilde aralara serpiştirin. Ardından yufkaları akordion gibi pileli bir şekilde büzerek katlayın ve tepsiye yerleştirin. Bunu yufkalar bitene kadar uygulayın.

Kalan sosu yufkaların üstüne gezdirin, susam serpin ve 180 derecelik sıcak fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Böreğin ilk sıcaklığı gittikten sonra servis edin. Afiyet olsun.