Brownie, hepimizin favorisi. Ama şimdi, bu ev yapımı nane aromalı tarif ile klasik brownie'ye yepyeni bir soluk getiriyoruz. Hazır olun, bu lezzet dalgası sizi de sürükleyecek!

Çikolata ve nane: İki muhteşem lezzetin buluşmasıyla brownie tarihinde yeni bir sayfa açılıyor. Bu eşsiz tarifle, tatlıya olan bakış açınızı tamamen değiştireceksiniz.

Damağınızda unutulmaz bir iz bırakacak nane aromalı brownie tarifiyle tanışmaya hazır olun. Bu tarif, tatlı dünyasındaki yerinizi yeniden tanımlayacak.

Malzemeler

3/4 fincan tuzsuz tereyağı
1,5 fincan şeker
3/4 fincan un
2 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
1,5 fincan kakao
1 paket vanilya ya da 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
1 çay kaşığı tuz
300 gr labne peyniri (üst katman için)
1/2 fincan şeker (üst katman için)
1,5 yemek kaşığı un (üst katman için)
1/4 yemek kaşığı nane ekstrası, esansı (üst katman için)
2 adet yumurta (üst katman için)

Hazırlanışı

Bu tarifte fırını en başta ısıtmaya başlıyoruz. 180-185 derece arası sıcaklık yeterli olacaktır... Öncelikle brownie tabanını hazırlıyoruz. Eritilmiş yağ, şeker, kakao ve tuzu çırpın. Vanilya ve yavaş yavaş yumurtaları ilave edin çırpmaya devam edin. (Dilerseniz mikserden destek alın dilerseniz de çırpıcı ile hızlı hızlı aynı işlemi de yapabilirsiniz) Pürüzsüz bir kıvam elde ettiğinizde unu ekleyin ve tüm malzemeler karışana kadar çırpmaya devam edin. Karışımın 3/4'ünü tabanını yağladığınız ya da pişirme kağıdı ile kapladığınız fırın kabına dökün. Geri kalan 1/4'ü ise kenara alın.

Üst katman için labne peyniri, şeker ve nane esansını bir kaba dökün ve çırpın. Sonrasında yumurta ve unu da ilave ederek çırpmaya devam edin.

Kuru Fasulye yemek artık daha keyifli! Gaz yapmayan Kuru Fasulye tarifi Kuru Fasulye yemek artık daha keyifli! Gaz yapmayan Kuru Fasulye tarifi

İyice karışan bu malzemeyi de daha önce hazırladığınız brownie tabanının üzerine dökün. (Her iki karışımın birbirine geçmemesine dikkat edin. Dökün ve karıştırmayın) Labneli karışımın üzerine de kenarda beklettiğiniz brownie karışımını kaşık yardımıyla dökün. Kürdan ile ebruli desenler yapın.

Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişmeye bırakın. 25 dakika sonrasında dilerseniz üzerini bir folyo kapatın ve 15 dakika kadar daha pişmeye bırakın (Kürdan testini unutmayın:)

İşte karşınızda, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz, damak zevkinize yeni bir soluk getirecek nane aromalı brownie tarifi! Bu tarifle, geleneksel tatlı anlayışınızı bir kenara bırakıp, lezzet dünyasında yeni keşiflere yelken açacaksınız. Deneyin, çünkü bu tatlı sadece damağınızda değil, hafızanızda da uzun süre yer edinecek.