Çıtır çıtır bir lezzet yolculuğuna ne dersiniz? MasterChef’ten esinlenerek evinizde yaratabileceğiniz, adeta bir lezzet şöleni sunan Krokan Bush tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Şeflerin zorlu dediği bu tatlıyı adım adım yapabilecek, her aşamasında keyif alacaksınız.
Krokan bush tarifi, MasterChef programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Şeflerin deyimiyle en zor tariflerden biri olan krokan bush tatlısı lezzetiyle deneyenlerden tam puan alıyor. Krokan bush tatlısını evde denemek isteyenler tarifin detaylarına ulaşmak istiyor. Peki, korkan bush nasıl yapılır, malzemeleri ne? İşte nefis Fransız tatlısı krokan bush tarifi...
Krokan bush tatlısı tarifi merak ediliyor. Orijinal adı Croquembouche olan bu klasik Fransız tatlısının adı "ağızda çıtır çıtır" anlamına geliyor. Profiterol, ekler gibi sevilen tatlılarda kullanılan pataşu hamuru, lezzetli pastacı kreması ve karamel sosu ile kendine hayran bırakan krokan bush tatlısının yapımı ve püf noktaları haberimizde.
KROKAN BUSH TARİFİ
MALZEMELER
Şu (Choux) Hamuru için:
450 gr su
200 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
10 adet yumurta
310 gr un
Kreması için:
4 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı mısır nişastası
5 gr vanilin
500 gr süt
5 yemek kaşığı tereyağı
100 gr şeker
Karamel için:
600 gr şeker
120 gr su
TARİF
Şu hamuru için tencereye su, tereyağı, tuz ve şeker kaynatın. Kaynayan suya un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
Altını kapatıp kenara alın. Ilıdığında bir yandan çırparak tek tek yumurtaları ekleyin.
Hamuru bir sıkma kabına alarak yağlı kağıt üzerinde eşit büyüklüklerde sıkın.
190 derecede 35 dakika pişirin.
Krema için un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ve süt karıştırılarak tencereye alınır. Kıvam aldıktan sonra altı kapatılır, içerisine tereyağı eklenerek soğumaya bırakılır.
Karamel sos için, şeker ve suyu ocağa alın ve renk alana kadar pişirin.
Şu hamurlarının altına delik açarak krema sıkın. Üzerine sıcak karamel sos banarak dizin.
Soğukken tüketin.