Küçük-büyük herkesin bayılacağı bir lezzet şölenine hazır mısınız? Çikolata parçacıklı kurabiye tarifimiz, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak. Hemen denemek için sabırsızlanacaksınız!

Ev yapımı kurabiyelerin en lezzetlisini arıyorsanız, doğru yerdesiniz! İşte, içi çıtır, dışı yumuşacık ve bol çikolatalı kurabiye tarifimiz. Bu tarif, tatlı düşkünlerinin vazgeçilmezi olacak.

Tatlı bir mola vermeye ne dersiniz? Çikolata parçacıklı bu kurabiye, her ısırıkta sizi lezzetin doruklarına çıkaracak. İşte adım adım hazırlanışı...

Malzemeler:

Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları Biber dolmasının sırrı çözüldü: Mükemmel kıvam için usta aşçıların püf noktaları

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
70 gram toz şeker (Yarım su bardağından 1 yemek kaşığı az)
70 gram esmer şeker (Yarım su bardağından 1 yemek kaşığı az)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilin
1 adet yumurta
240 gr un (1 su bardağı + ¾ su bardağı)
1/2 tatlı kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
160 gram bitter parça çikolata

Yapılışı:

Unu karbonatı ve tuzu bir kapta eleyin.
Tereyağını ve şekeri mikserle çırpın.
Vanilya özütünü ekleyin
Yumurtayı ekleyin, sadece karışana kadar çırpın.
Un, karbonat ve tuz karışımını ekleyin.
Hamur haline gelene kadar karıştırın
Çikolataları ekleyin spatulayla karıştırın.
Fırın tepsisine yuvarlayarak koyun.
Buzdolabında 1 saat soğutun.
180 derecede sadece 11 dakika pişirin.
15-20 dakika soğuyup sertleşmesini bekleyin.

Çikolata parçacıklı kurabiyelerimiz, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. Bu kolay ve lezzetli tarifi deneyerek, ailenize ve sevdiklerinize enfes bir tatlı sunabilirsiniz. Her ısırıkta çikolatanın o büyüleyici lezzetini hissedeceğiniz bu kurabiyeler, çay saatlerinin ve özel anların vazgeçilmezi olacak. Şimdiden afiyet olsun!