Misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir tatlı arıyorsanız, şekerpare ideal bir seçenek. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damağınızda iz bırakacak!

Ev yapımı bir tatlıyla sevdiklerinizi mutlu etmeye hazır olun. Bu şekerpare tarifi, herkesin bayılacağı türden. İşte malzemeler ve yapılışı!

Şekerpare, herkesin sevdiği geleneksel tatlılarımızdan biridir. Bu tarifle, şekerpare yapmanın püf noktalarını öğrenip, mükemmel sonuçlar alabilirsiniz.

Şekerpare Tarifi

Malzemeler

125 gram margarin veya tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 3 su bardağı un

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Şerbeti için

3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3- 4 damla limon suyu

Şekerpare Tarifi

Önce şerbeti için için şekeri, suyu ve limon suyunu bir tencereye alıp 15 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakın.
Daha sonra hamuru için bütün malzemeleri yoğurun yumuşak bir hamur yoğurun.
Daha sonra şekil verin.
180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Soğuk şerbeti sıcak tatlıya dökün.
1 -2 saat dinlendikten sonra servis edin.

Artık mükemmel bir şekerpare yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahipsiniz. Bu basit ve lezzetli tarifi deneyerek, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Şimdi mutfağa girme ve bu harika tatlıyı yapma zamanı. Afiyet olsunç