Şeflerin bile kıskanacağı bir tatlıya hazır mısınız? Ahududu reçelli külah pastayla, evinizde pasta rüzgarları estirin. Bu enfes tarifle sofralarınızı şenlendirin.
Ahududu Reçelli Külah Pasta
Malzemeler
70 mililitre ılık süt
30 gram toz şeker
250 gram un
Yarım çay kaşığı kuru maya
30 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
1 yumurta
1 tutam tuz
40 gram eritilmiş tereyağı
80 gram file badem
20 gram vanilin
3 çorba kaşığı ahududu reçeli
Yapılışı:
1. Öncelikle 3 çorba kaşığı süt, 1 çorba kaşığı şeker, yarım çorba kaşığı un ve mayayı bir kapta karıştıralım. Ardından malzemeleri köpürene kadar karıştıralım ve 5 ila 10 dakika arasında bekletelim.
2. Karışıma yumurta, tuz ve kalan süt ile şekeri ekleyelim ve iyice karıştıralım. Ardından unu da ekleyip birkaç dakika yoğuralım.
3. Yoğurduktan sonra oda sıcaklığındaki tereyağını küp küp parçalar haline getirip hamura ekleyelim ve biraz daha yoğuralım. Hamuru yağlanmış bir kaseye koyalım ve mayalanması için yaklaşık 40 dakika bekleyelim.
4. Mayalanan hamuru unlanmış bir zemine alalım ve 30x45 boyutlarında merdane yardımı ile açalım. Yaklaşık 2,5 santim kalınlığında 12 eşit uzun parçaya bölelim.
5. Böldüğümüz parçaları yağlanmış canoli tüpüne saralım ve külah oluşturalım.. Eğer bu tüp yoksa merdaneye sarıp aynı işlemi yapabilirsiniz. Külahları 10 dakika dinlendirelim.
6. Külahlara fırça yardımı ile erittiğimiz tereyağını sürelim ve Airfryer haznesine yerleştirelim ve 5 dakika boyunca 190 derecede pişirelim. (Külahların dağılmamasını istiyorsanız içine nohut doldurabilirsiniz.)
7. Pişen külahları kuru bir tavada kavurduğumuz bademlere bulayıp içine ahududu reçeli dökelim. Soğuk servis edelim.
Afiyet olsun!